.

Τετάρτη, 16 Απριλίου 2014

Γερμανικές Πολεμικές Αποζημιώσεις & Κατοχικό Δάνειο

ΑΤΕΛΕΙΩΤΟΣ Ο... ΧΟΡΟΣ! 
ΔΙΣΤΟΜΟ - ΚΑΝΤΑΝΟΣ - ΚΟΣΜΑΣ - ............

ΚοΣΜάς  Κυνουρίας - ο ΚήΠοΣ του Διονύσου -
Κατακάηκε από τον Γερμανικό Στρατό Κατοχής την 29η - 30η Ιανουαρίου 1944

  ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ Η ΚΑΝΤΑΝΟΣ

"Εδώ υπήρχε η Κάνδανος. Κατεστράφη πρός εξιλασμόν της δολοφονίας
25 Γερμανών στρατιωτικών"
Το ολοκαύτωμα της Κανδάνου Σελίνου Χανίων (Κρήτη)
Στίς 2 Ιουνίου 1941, η Κάντανος ξεθεμελιώθηκε επειδή τόλμησε να... αντισταθεί!

                                                 
Και ο Θρήνος.

  ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ η σφαγή στο Δίστομο με τα 218 θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, στις 10 Ιουνίου 1944.   Και την 13η Δεκεμβρίου 1943 το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων

  Ένα από μεγαλύτερα εγκλήματα των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. 
  Το πρωί της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου συγκέντρωσαν όλο τον πληθυσμό στην κεντρική πλατεία και οδήγησαν τον άρρενα πληθυσμό άνω των 13 ετών σε μια επικλινή τοποθεσία, που ονομαζόταν «Ράχη του Καπή», ενώ τα γυναικόπαιδα τα κλείδωσαν στο σχολείο. Στη ράχη του Καπή εκτυλίχθηκε τις πρώτες μεταμεσημβρινές ώρες η τραγωδία, που οδήγησε σχεδόν όλο τον άρρενα πληθυσμό των Καλαβρύτων στο θάνατο. Με ριπές πολυβόλων οι Γερμανοί εκτέλεσαν τους συγκεντρωμένους, γύρω στους 800 ανθρώπους. Μόνο 13 Καλαβρυτινοί διασώθηκαν και αυτοί επειδή είχαν καλυφθεί από τα πτώματα των συμπολιτών τους και οι Γερμανοί τους θεώρησαν νεκρούς. Το σήμα για την εκτέλεση έδωσε με φωτοβολίδα από το κέντρο των Καλαβρύτων ο ταγματάρχης Χανς Εμπερσμπέργκερ και επικεφαλής του εκτελεστικού αποσπάσματος ήταν ο υπολοχαγός Βίλιμπαντ Ακαμπχούμπερ.


ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ
 Μήπως, λέμε, η Ελλάδα με τις δικαιούμενες  Πολεμικές Αποζημιώσεις  -κατά το Δίκαιον του Πολέμου- και το Αναγκαστικό, Κατοχικό Δάνειο που παραχώρησε στο Γερμανικό Κράτος, μαζί και με τα αποθέματα σε χρυσό της Τράπεζας της Ελλάδος, που έκαναν... φτερά, Σύμμαχος των νικητών του Β Παγκοσμίου Πολέμου, κατά το... Αγγλικόν Δίκαιον του Συμμαχείν, στην εκκαθάριση, εκάλυψε τις συμβατικές της υποχρεώσεις χρηματοδοτώντας τις πολεμικές επιχειρήσεις και τους κινδύνους της Συμμαχίας και τα ρέστα της, αυτά που, εν τέλει, εισέπραξε ήταν η καταστροφή, οι συμφορές, οι εκτελέσεις, ο θρήνος, η εξαθλίωση και το επιστέγασμα όλων αυτών ο ξενοκίνητος , ένθεν κακείθεν, εμφύλιος πόλεμος; Λέμε μήπως ...!

   Διεμαρτύροντο οι σύμμαχοι των Αθηναίων, στην αρχαιότητα, και κατηγόρησαν τας Αθήνας ότι έκτιζε τον Παρθενώνα με χρήματα της συμμαχίας! Τουτ’ έστιν, λέει η λαΐκή σοφία, μην κάνεις σεμπριά με τους δυνατούς και, πρό πάντων, μην φυτέψεις μαζί τους κρεμμύδια. Θα σου τα τρίψουν στην μούρη!
   Σήμερα, η καθημαγμένη και ρακένδυτη Ελλάδα, εις βάρος ενός εξαθλιωμένου λαού, δανείζεται αρκετά δίς ευρώ, ετησίως, για να χρηματοδοτεί τα στρατηγικά συμφέροντα και, ενίοτε, τον τυχοδιωκτισμό, ισχυρών κρατών, διεθνών οργανισμών και ποικιλώνυμων παρακρατικών  οργανώσεων.

    Μήπως, λέμε, κοντά στα άλλα, τα προηγούμενα, ζητιανεύοντας, τάχα, την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, πρίν από την υπογραφή Της  Συνθήκης Προσχώρησης Της Ελλάδας στην ΕΟΚ  (1979),  ο άΡΧων Των Σερρών - κάπου εκεί τον... περίμεναν τον Βαλκάνιο Villaχο! Εάν μπορούσε ας έκανε αλλιώς... - περνώντας από την Βόννη, υποβάλλοντας τα σέβη του, απεμπόλησε αποποιούμενος τα δικαιώματα του Ελληνικού Λαού και  "εξόφλησε"  τα πάντα, αντί του συμβολικού ποσού, για να δέσει η συμφωνία, των 100.000 μάρκων; Όταν λέμε τα... πάντα εννοούμε τα υπόλοιπα, μετά αυτά της "Συνθήκης του Λονδίνου" του 1953! Λέμε, μήπως!
    Εκεί στις πρωτεύουσες των χωρών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας, μας περίμεναν τα οικονομικά συμφέροντα των για να πουλήσουν οίνον στην πατρίδα του Διονύσου, φιλοσοφία και επιστήμη στην πατρίδα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη και θάλασσα και καράβια και γάλα και τυριά και ηλιακά και... πετρέλαια στην Ελλάδα! Γνωστοί αυτοί που, μέχρι τώρα έχουν πουλήσει πάγο στους Εσκιμώους, χυμό μπανάνας, ανανά και σαπούνια στους Αφρικανούς, τσάι στους Ινδούς και τους Ινδονησίους, τσατσάρες στους φαλακρούς, στους Νεοέλληνες μετοχές, σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχάς και... υδατάνθρακες και στα δισάρφανα... μανάδες και μπαμπάδες!      
         
    Μήπως, λέμε, κοντά σε όλα τα προηγούμενα, το τελευταίο μήπως και το τραγικότερο, μήπως, γνωρίζοντας πάντα τα σχετικά με τις Πολεμικές Αποζημιώσεις και το Κατοχικό Δάνειο, οι ένθερμοι διεκδικητές-αγωνιστές των συμφερόντων των Ελλήνων, οι ποικιλώνυμοι Ηγεμόνες των Ελλήνων, προσβάλλοντας την αξιοπρέπεια και την αγαθή προαίρεση ενός ιστορικού λαού,  μας εμπαίζουν... δοξαζόμενοι, Λέμε, μήπως!


Αθωώσαμε τους Γερμανούς του 20ού αιώνα αποκηρύσσοντας τον... Ανώνυμο Φασισμό
και στον Γερμανικό Φασισμό, η ανθρωπότητα… εχάρισε το Πανάρχαιο,
το Πανανθρώπινο, το Σύμβολον των Λωίων, των Αρίστων και του Ηλίου
καθώς και το Πανάρχαιο Σημείον του Ελληνικού Όρκου!

- Αυτά είπε ο Ίστωρ, εν καιρώ θλίπσεως -

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Δείτε τους χάρτες με της θηριωδίες των Ναζί (1170 χωριά) που κατέθεσε ο Θεοδωρόπουλος στην Επιτροπή των Γερμανικών Αποζημιώσεων... 
               http://www.logiosermis.net/2015/04/1170.html#.WBwRp9KLQnT
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου