ΙΜΑΝΤΕΣ ΚΥΛΗΣΕΩΣ

► ➤ ☛ "CoDe of Production & Linguistic Enrichment of Panhuman Speech". "Ο ΚώΔιΚας της ΓΛωΣΣιΚής ΠαΡαΓωΓής και του εΜΠΛουΤιΣΜού του ΠαΝαΝΘΡώΠιΝου ΛόΓου".

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η Διαφήμιση ενός Χειρουργού Ουρολόγου-Ανδρολόγου, Θεραπευτή από την Αρχαία Αίγυπτο (1350 πΧ) και τα Ιερογλυφικά!

του Κ. Ι. ΜΠΟΥΖΑΝΗ
Ίστορος-Διδασκάλου της Εικονογράμματης και Παλαιογραμμικής Γραφής

Η Διαφήμιση ενός Χειρουργού Θεραπευτή από την Αρχαία Αίγυπτο και το τέλος ενός αποτυχημένου εγχειρήματος.
Επιβάλλεται να... ξαναδιαβάσουμε τα Ιερογλυφικά!

Είναι γεμάτος ο Αρχαίος Κόσμος με επιγραφές του Κοινού, Παγκόσμιου, Εικονογράμματου & Παλαιογραμμικού Συστήματος Επιγραφής-Αναγνώσεως!


Και εδώ, στην Αρχαία Αίγυπτο, χτυπάει η καρδιά της Πρωτογένειας του ανεπανάληπτου Ελληνισμού!
[Προσοχή, να μην παρανοήσουμε την έννοια του Ελληνισμού και προσβάλλουμε τους Βαρβάρους* και, πρό πάντων, αδικήσουμε τους… αείπαιδες Έλληνες!
*Βάρβαρος = πάς αλλόφωνος, κατά τον Ηρόδοτο.]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ και εσείς!

 Η ανάγνωση έγινε με τα Στοιχεία-Γράμματα από "Το Κοινό Εικονογράμματο και Παλαιογραμμικό Αλφάβητο του Αρχαίου Κόσμου"


Κατεβάστε - Μελετήστε - Διαδώστε τοπου ενοποιεί τον πανανθρώπινο γραπτό λόγο και λύνει τα μυστήρια των Ιερογλυφικών, των Κινέζικων, των Γραμμικών γραφών, του Δίσκου της Φαιστού, των γραφών των... Εξωγήινων κλπ. 
και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ μία Σειρά σχετικών ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
 Η διαφήμιση της προσφοράς υπηρεσιών ενός Χειρουργού Θεραπευτή, εδώ, καθώς επιστρατεύει και τον γραπτό λόγο, πέρα από την εικόνα, απευθύνεται σε κοινούς, λαϊκούς αλλά εγγραμμάτους Αιγυπτίους! Το τοπικό, Αιγυπτιακό ιδίωμα Γραφής θα διαμορφωθεί εκ της Κοινής, Εικονογράμματης & Παλαιογραμμικής Γραφής των Λαών της Αλός* του Μεσογειακού και Περιμεσογειακού, προϊστορικού  Κόσμου.
.......................................................
 *Μυθική η γέννηση του Λαού της Αλός (του Έλληνα), μετά την τήξη των παγετώνων της Υπέρ Ημών Ευρώπης, την επελθούσα συμφόρηση (κατακλυσμός του Δευκαλίωνος) και την επαναδιαμόρφωση των ακτών της Μεσογείου. 
 Ο Ωραπόλλων ο Νηλώος, γραμματικός στην Αλεξάνδρεια, με τα «Ιερογλυφικά» του (Πάτμος 1419), ενώ εμφανίζεται ως ειδήμων, όχι δεν κατάφερε να μας πείσει αλλά σκόπιμα μας παραπληροφόρησε! Ακολούθησε των ΔεΛΦών τον άΡΧοντα, τον ΠΛούΤαΡΧον που, δύο χιλιετίες τώρα, αγωνίζεται να κρύψει παρά να φανερώσει την αλήθεια "Περί του εν Δελφοίς Ε". 
  Εμείς δεν θα ψέξουμε τους Αρχαίους Μύστες! Τον Πλούταρχο και τον Ωραπόλλωνα θα τους κρατήσουμε για να μας… επικυρώσουν τον «Κώδικα Γλωσσικής Παραγωγής και Εμπλουτισμού του Πανανθρώπινου Λόγου».

 Από τον Jean-Francois Champollion (Ζάν-Φρανσουά Σαμπολιόν, 1790 - 1832), Γάλλο λόγιο, ανατολιστή και αιγυπτιολόγο, τον θεωρούμενο, σήμερα, πατέρα της Αιγυπτιολογίας και τους Άγγλους σοφούς M. Ventris (Μάικλ Βέντρις) και J. Chadwick (Τζών Τσάντγουηκ), τους... αποκρυπτογράφους της λεγόμενης Γραμμικής Γραφής β΄, θα επισημάνουμε την ομολογία της αποτυχίας του "ΝΑΙ μεν και... αλλά!" και του μη Στρίβειν ενώ... Όμφακές ήσαν.
   Εν μέρει, λοιπόν, το Ιερογλυφικό ιδίωμα Γραφής των Αρχαίων Αιγυπτίων και το Παλαιογραμμικό των Αρχαίων Ελλήνων αποκρυπτογραφήθηκαν ε πι τυ χώς! - Κάποιος έπρεπε κάτι να... αποκρυπτογραφήσει! - 
  Ο Champollion, φαινόμενον ευφυΐας (…γαλλικού τύπου!), θα βρεί ένα δικό του μονοπάτι, μέσω ενός Υπάτου Ηγεμόνα και Άνακτα των Ελλήνων και των Νηλώων και μιάς Κλεοπάτρας, της Αιγύπτου του Μ. Αλεξάνδρου και, όταν η τύχη δεν θα μπορέσει να τον ακολουθήσει, θα μας διδάξει ένα διττό Αιγυπτιακό Σύστημα Επιγραφής και Αναγνώσεως βασιζόμενο σε φωνητικά γραμματοσήματα, το ένα, και το άλλο στον ιδεογραφικό συμβολισμό! Θα μας σερβίρει, λοιπόν, την ίδια εξυπνάδα που, ένα αιώνα μετά, δύο άλλοι σοφοί (… άγγλοι!), ο M. Ventris και ο J. Chadwick, αποκρυπτογραφώντας (!) την Παλαιογραμμική Γραφή θα την κατατμήσουν στην Γραμμική β΄, που τους… έκατσε, και στην Γραμμική α΄ που δεν τους έκανε την χάρη και την άφησαν να περιμένει, εις μάτην, κανέναν σοφώτερον… Αμερικάνο! 

  Εν αρχήι ήν ο Λόγος! Ο Έλλογος άνθρωπος, φωνήν έχων, δεν γράφει… Εικονογραφών! Ο Έλλογος άνθρωπος σε ένα παγκοσμιοποιημένο, λόγω του εμπορίου, περιβάλλον, από την προϊστορική εποχή, ακόμη, δεν μπορούσε παρά να χρειάζεται ένα Κοινό Σύστημα Επιγραφής-Αναγνώσεως, την ίδια δε στιγμή και για τον ίδιο λόγο δεν μπορούσε  να αλλάζει Κώδικες-Συστήματα Επιγραφής και Αναγνώσεως ούτε κάθε χίλια ούτε κάθε χιλιάδες όσες έτη.
  Εμείς, εδώ, θα διδάξουμε την Κοινή Εικονογράμματη και, στην εξέλιξή της, την Παλαιογραμμική Γραφή!


– Μερικές υποθέσεις της Ανθρωπότητος είναι καθαρά Ελληνικές υποθέσεις,
είπε ο Προφύτης! –
(Προφύτης = ο Προφυτεύων,
ο καλλιεργών το έδαφος γιά την φύτευση, ο Υπονομευτής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου