επιλογή γλώσσας

➤ CHOOSE your Language ↓↓ Sprache WÄHLEN ↓↓ ВЫБЕРИТЕ свой язык ↓↓ ОБЕРІТЬ свою мову ↓↓CHOISISSEZ votre langue ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ELIGE tu idioma ↓↓ 选择你的语言 ↓↓ 選擇你的語言 ↓↓ Scegli la tua LINGUA ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ اختر لغتك ↓↓ Dilinizi seçiniz ↓↓ अपनी भाषा चुनें ↓↓ زبان خود را انتخاب کنید ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ZGJIDHni gjuhën tuaj ↓↓ ИЗБЕРЕТЕ вашия език ↓↓ 言語を選んでください ↓↓ בחר את השפה שלך ↓↓..

LANGUAGE SELECTION ↓↓ SPRACHAUSWAHL ↓↓ CHOIX DE LA LANGUE ↓↓ SCELTA LINGUA ↓↓ ВЫБОР ЯЗЫКА

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Αναζητώντας την Βασίλισσα Νεφερτίτη και τον Βασιλιά Ακενατόν στο Ταφικό Μνημείο ενός... χωλού Φαραώ! – Αρχ. Αίγυπτος, 2η χιλιετία π.Χ. –

του Κ. Ι. ΜΠΟΥΖΑΝΗ
Ίστορος-Διδασκάλου της Εικονογράμματης και Παλαιογραμμικής Γραφής


 Δεν υπάρχουν Μυστήρια σε αυτόν τον Κόσμο. Μπροστά από κάθε "Μυστήριο" καμαρώνει η ΑΓΝΟΙΑ και η ΑΦΕΛΕΙΑ και η Βασίλισσα των όχλων και των λαών, η ΒΛΑΚΕΙΑ μας (όλες με κεφαλαία και με… περικεφαλαία!), που με ασυγχώρητη την ευλάβεια, εκστασιασμένες μας αποθαυμάζουν. 

 Σε ένα ασύλητο ταφικό μνημείο 3.500 ετών (KV 62, "Tutankhamuns Tomb"), από την Κοιλάδα των Βασιλέων της Φαραωνικής Αιγύπτου, με την Λειψανοθήκη με τις τρείς, την μία μέσα στην άλλη πολύτιμους  σαρκοφάγους-φέρετρα, ενός χωλού Φαραώ, παρατηρήστε, στην είσοδο, το ανέπαφο Σφράγισμα από σκοινί και πηλό και διαβάστε τα επιγεγραμμένα στις θύρες της και στην πήλινη σφραγίδα.


   Θα κρατήσουμε από τον Μανέθωνα (3ος αιώνας π.Χ.) την ονοματολογία των δύο Φαραώ του θέματός μας και από το Γραμματικό-Δομικό Λεξικό του Κοινού της Ελληνικής ότι ο ΤουΤαΝΧαΜών ~ Παίς αΧεΝαΤόν Θεός, η ΝεΦεΡΤίΤη ~ ΓυΝή του ΦαΡαώ Τε Θεά (με το πνεύμα της δασείας ~ Κ, Γ, Χ!), ο αΜέΝΧοΤέΠ ~ ΜίΝως αιΓυΠΤίων* ή αΜέΝοΦις Δ΄ ~ ΦαΡαώ Παίς ή αΚεΝαΤόν ~ Θεός άΝαΚς, φύση ασθενική με παράξενο παρουσιαστικό! Ενώ η επιγραφή ΤούΤος Ναός αΧεΝαΤόν δυνατόν να διαβαστεί, ως "ΤουΤαΝΧαΤώΝ" δηλαδή ο Τουταγχαμών με… την πρώτη του ονομασία!

……………………………………


  Υπ’ όψιν ότι οι βασιλείς, στην αρχαιότητα, δεν κυκλοφορούσαν με ονόματα. Δεν χρειαζότανε το όνομα για τόσο σπουδαίους άρχοντες. Ο Βασιλείς ήταν ο Βασιλείς! Τελεία και παύλα! Οι πανάρχαιοι άρχοντες κυκλοφορούν, ακόμη,  με τις προσωνυμίες που ο ίδιοι διάλεγαν ή οι αυλοκόλακές τους είτε με αυτές που οι επιγενόμενοι παραμυθολόγοι και ιστορικοί τους έχουν προσάψει!

 

Πραγματικά, αν τυχαίνει να το έχετε ακούσει, γιατί ψάχνουν τον Νεφερτίτη στο Τάφο Μνημείο 62 (του Τουταγχαμών, όπως λένε!) και όχι στο Τάφο Μνημείο 55, το οποίο υποτίθεται ότι ανήκει στον Αχενατόν; Ξέρουν κάτι ή είναι κάτι που δεν... τους βγαίνει;

  Για ποιόν λόγο κάποιοι, από την σαρκοφάγο του Τάφου 55, που εικάζεται ότι είναι του Ακενατόν και προφανώς δεν ήταν τόσο... συλημένος, εξαφάνισαν τα φαραωνικά σύμβολα είναι κατανοητό. Το γιατί όμως κατέστρεψαν, αν την κατέστρεψαν, την φύσιγγα που θα φανέρωνε την ταυτότητα του κατοίκου της, και αυτό μας είναι κατανοητό!

Όλες οι σαρκοφάγοι παριστούν-εικονίζουν το Θεό Ήλιο, τον όΣιΡι ~ ΣΣεόν ήΛιο που αγκαλιάζει και ενσωματώνει τους υψηλούς ένοικους ως ναοί-κατοικίες αναστάσεως, οι δε επιγραφές τους σχετίζονται, αποκλειστικά, με τον Θεό Ήλιο και ποτέ με τους αναπαυμένους που φιλοξενούν.



 Εμείς, εδώ, θα αναζητήσουμε την βασιλική σύζυγο Νεφερτίτη και με οδηγό την καχυποψία μας και την παρατηρητικότητά μας, έχοντας σύμμαχό μας το "Κοινό Παγκόσμιο Σύστημα Επιγραφής-Αναγνώσεως του Αρχαίου Κόσμου" θα αναζητήσουμε και τον Άρχοντα Θεόν-ήΛιον, τον Ακενατόν, από τις διαθέσιμες φωτογραφίες του, τα σκεύη της καθημερινής του ζωής και τα τελετουργικά σκεύη της ταφής του που φέρουν την σφραγίδα-ταυτότητά του.
  Μία βασιλική σύζυγος ακολουθεί τον σύζυγό της και όχι τον γιό της ή τον γιό του συζύγου της. Ο Τάφος 62, άσχετα από το ποιόν φιλοξενεί τώρα στην βασιλική λειψανοθήκη του, ανήκει στον Ακενατόν! Η παρουσία της Νεφερτίτης στα εικονιζόμενα των παραστάσεων των σχετικών με τις μετά θάνατον περιπλανήσεις της Ψυχής, ενισχύει το σκεπτικό αυτών που την αναζητούν εδώ, αλλά αφήνει έκθετους εκείνους που αβασάνιστα... εχάρισαν αυτόν τον τάφο στον Τουταγχαμών!

   Ο βασιλικός νεκρός του Τάφου 62 ήταν, πράγματι, χωλός! Οι αμέτρητες βασιλικές βακτηρίες, ανάμεσα στα τόσα χρηστικά σκεύη του καθημερινού του βίου, που τον συνοδεύουν στην μετά θάνατον κατοικία του, και η φωτογραφία του εν ζωή, όπως η σημερινή επιστήμη τον αναπαριστά, δεν αφήνουν περιθώρια για καμία αμφισβήτηση. Επειδή, όμως, δεν γνωρίζουμε από άλλες πηγές τα προβλήματα της υγείας του Τουταγχαμών θα τρέξουμε να φωνάξουμε ότι ανακαλύψαμε τον πολυτελή τάφο ενός χωλού Φαραώ, αλλά είναι προς διερεύνηση το σε ποίον αυτός ανήκει!  


       Αυτός που αναγνωρίζεται, φυσιογνωμικά, γενόμενος δεκτός στο βασίλειο των νεκρών από τον φασκιωμένο όΣιΡι, τον νεκροπομπό εΡΜή, τον Θεό των Νεκρών των αρχαίων Αιγυπτίων, είναι ο Ακενατόν, ο οποίος... βιάζεται να δηλώσει-συστηθεί: "άΣΤεως ΣΣεός [θ]". Θεός κατά τα αιγυπτιακά πρότυπα! (Ως βασιλικό, το προσωνύμιο "Θεός" κυκλοφορούσε στην αρχαία Αίγυπτο μέχρι και Εποχή των Πτολεμαίων. Εξ άλλου, ΦαΡαώ ~ ο Θεός των Λαών ή των εΛών, ο ηγεμόνας της ηγεμονίας ή των ηγεμονιών του Νείλου! Φαραώ, άγνωστη λέξη για τους αρχαίους, την οποία εισήγαγε η Εβραϊκή Θεολογία για να αποφύγει την σύγχυση με τον Θεό και τους Θεούς των διαφόρων θρησκευτικών επινοημάτων.)

   Θα κοιτάξουμε, προσεκτικά, τον Θρόνο του Τάφου 62. Αλήθεια, σε ποιόν νομίζετε ότι ανήκε αυτός ο θρόνος; Μπορεί να τον κληρονόμησε ο Τουταγχαμών και δεν υπήρχε λόγος να αποσυρθεί στον τάφο του πατέρα του και έτσι βρέθηκε στον δικό του τάφο! Αυτό δεν το γνωρίζουμε και δεν είναι κρίσιμο να το εξετάσουμε τώρα. Θα ξανακοιτάξουμε, προσεκτικά, τον Θρόνο του Τάφου 62, όπου η Νεφερτίτη (η όΜαυΛος-σύζυγος(1) του Φαραώ ηΛίου) απέναντι στον Ακενατόν (τον Ήλιο του Λαού των Ελών(2) του Νείλου), μπροστά από το Σύμβολο της Ηλιακής Θεότητος(3) και θα αναζητήσουμε να κρατήσουμε την σφραγίδα και τα στοιχεία που σηματοδοτούν την ταυτότητα του εν λόγω Φαραώ.
   Παρατηρήστε και μία άλλη ανεξάρτητη φωτογραφία όπου η Νεφερτίτη δηλώνει όΜαυΛος-σύζυγος(4) του ηΛίου-Ακενατόν, ο οποίος υποστηρίζεται από βακτηρία! Είναι απίστευτο! Ο Ακενατόν ήταν χωλός! Φύση ασθενική με παράξενο παρουσιαστικό, ο Ακενατόν. Ο Ακενατόν ήταν χωλός! 
------------------------
     Δεν πρέπει να παραλείψουμε να ερωτήσουμε και να κρατήσουμε τις απαντήσεις από μερικά αποσπάσματα από τις σαρκοφάγους του Τάφου 62. 

  Το Ταφικό Μνημείο 62 ανήκει στον Τουταγχαμών, όπως η αρχαιολογία του 20ου αιώνα παραδέχτηκε, ή στον Ακενατόν, τον όμαυλον της Νεφερτίτης; Και στους δύο δεν αποκλείεται, εφ' όσον εθιμικά ο γιός και διάδοχος ενός φαραώ, φαραώ στην συνέχεια, ενταφιάζεται στο ταφικό μνημείο του πατέρα του.  Σε αυτήν την περίπτωση ο Τάφος ανήκει στον Ακενατόν και δικαίως ψάχνουν εκεί για την Νεφερτίτη και εκεί ή αλλού θα πρέπει να αναζητήσουμε έναν παντελώς άγνωστον Τουταγχαμών!

  Η μούμια του "Τάφου 62" ανήκει στον Τουταγχαμών, τον Παίδα του Ακενατόν, ή στον ίδιο τον Ακενατόν; Η απάντηση, με την προϋπόθεση ότι τεκμαίρεται η ηλικία του θανάτου του κάθε ενός, είναι δική σας! Η... ατυχία για τον Ακενατόν ήταν ότι όταν ανακαλύφθηκε ο Τάφος 62, αυτός ενός χωλού Φαραώ, με την αρωγή των... πεφωτισμένων μαθητών της προχειρολογίας κάποιου Jean-Francois Champolion πιστοποιήθηκε ως "ο Τάφος του Τουταγχαμών" και η κατάρα αυτού του τάφου, η δυστυχία των Αιγυπτιολόγων του 20ου αιώνα, το άκρον άωτον του παραλογισμού, είναι, οι αρχαιολόγοι του 21ου αιώνα, τώρα, να ψάχνουν εκεί την Νεφερτίτη!   
   Διαβάστε και εσείς, όσο και άσχετοι αν είσαστε, την Φαραωνική Δέλτο-Ονοματόσημο του "Τουταγχαμών", που ακολουθεί, γραμμένη με το Εικονογράμματο & Παλαιογραμμικό Σύστημα Επιγραφής-Αναγνώσεως του Αρχαίου Κόσμου!


 Η Έξοδος και το Φώς

  Με Πυρσό τον Έλληνα, τον πρωτόγονο των Λαών της Αλός τον Ελευθερωτή Λόγο, θα διαρρήξουμε τον σκοτεινό πέπλο της Θεάς Λήθης και τον Ποταμό της Λήθης των αρχαίων Μυστηρίων θα διαβούμε. Εκεί που ο Απατεών Άνθρωπος περιμένει τις... τάχα αθάνατες ψυχές των... τάχα εναρέτων αγωνιστών του Καλού, θα φέρουμε το Φως και τα Μυστήρια θα τα καταφωτίσουμε! Θα σπάσουμε τις κλείδες των μυημένων Μεγαλοαπατεώνων της αρχαιότητος και τον Παλαιόν Άνθρωπο θα τον ελευθερώσουμε από τον αδίστακτον δυνάστη του!

 Περιδιαβάζοντας τον τάφο, θα διαβάσουμε και θα αναγνωρίσουμε πρόσωπα και πράγματα που σχετίζονται με τας ΤεΛεΤάς της αΣΣαΝαΣίας(θ) κατά την διαδρομή του ΦάΣΜατος της ΠΣυχής, από τον θάνατον μέχρι τις Νήσους των ΜαΚάΡων, δηλαδή έως την Χώρα των ΝέΚΥων. 
  Μια θεατρική παράσταση, όπου ο Θάνατος νικητής της εφήμερης Ζωής, άγγελος της Αθανασίας και... είναι όλοι εκεί! Ο ΣΣεΡΜής ο ψυχοπομπός, ο όΣιΡις ο Άναξ των Νέκυων, ο ΡούΣ του ΝείΛου. Η άνασσα ΝύΣΣ(ξ), η θεά της ΛήΣΣης(θ), του ύΠΝου η ΣΣεά(θ), των ΠοιΝών η ΣΣεά(θ). Η ειΚών "Κα" και το οΜοίωΜα του Νέκυος. Ο άΝουΒις ο Θεός των ΝέΚυων και ο αΜέΝΤι-ΠΛούΤων, το ΤέΡΜα της διαδρομής της ψυχής. Η Θεά ίΣιΣ, του ΠόΣιος η οΜόαιΜος θεά ή οποία ως ίΣις, ως ΣΣεά(θ), ως ιΛύΣ, ως των όΜαυΛων ΣΣεά(θ), ως των ΜηΔέων ΣΣεά(θ), ως ΜήΝης ΣΣεά(θ). Είναι όλοι εκεί!
< <   > >

  Προσοχή! Γιά να προσεγγίσουμε την σκοτεινή αρχαιότητα πρέπει να περάσουμε την ΑρχαιοΕλληνική Πύλη. 
 Φωνάζει η ΑρχαιοΕλληνική Πύλη με την καρκινική επιγραφή: 
"ουΔείΣ αΛλόΦωΝος ειΣίΤω"
Εάν, λοιπόν, μιλάτε τα Ελληνικά, ευλογημένοι εσείς και συνεχίστε. 
Πρωτίστως, αναγκαίο είναι και απαραίτητο να παρακολουθήσετε μία σειρά απλών ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΣ από το ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ μας

Για την ανάγνωση χρησιμοποιήσαμε Στοιχεία-Γράμματα από  
"Το Κοινό Εικονογράμματο και Παλαιογραμμικό Αλφάβητο του Αρχαίου Κόσμου"


Κατεβάστε - Μελετήστε - Διαδώστε το
Ένα βήμα στην προσέγγιση του Κώδικα Επιγραφής-Αναγνώσεως
των Θεϊκών Οδηγών-Διδασκάλων του Ανθρώπινου Γένους.

Εμείς, εδώ, θα διδάξουμε την Κοινή Εικονογράμματη & Παλαιογραμμική Γραφή.

– Μερικές υποθέσεις της Ανθρωπότητος είναι καθαρά Ελληνικές υποθέσεις,
είπε ο Προφύτης! –
(Προφύτης = ο Προφυτεύων,
ο καλλιεργών το έδαφος για την φύτευση, ο Υπονομευτής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου