ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ στο

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΜΜΑΤΗ & ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ http://bouzanis.blogspot.com/p/blog-page_7.html

Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014

Ο Δίσκος της Φαιστού σε δύο σελίδες!

του Κ. Ι. ΜΠΟΥΖΑΝΗ - by BOUZANIS K. -
Ίστορος-Διδασκάλου της Εικονογράμματης & Παλαιογραμμικής Γραφής

 Ο διάσημος Δίσκος της Φαιστού αποτελεί μία τυπογραφημένη αναφορά ενεργειών, υπόδειγμα-οδηγόν για την σύνταξη-επιγραφή κεκαλλιεπημένων εγγράφων των Τιμητών-Διαχειριστών-Υπολόγων του εμπορικού κέντρου της Φαιστού.

   "Απλά της αληθείας τα έπη" και για την διαλεύκανση των μυστηρίων του Αρχαίου Κόσμου χρειάζονται λίγα και απλά λόγια. Ειδικά για τον Δίσκο της Φαιστού αρκούν δύο σελίδες, δυο λόγια εισαγωγικά και εξήντα μία ολιγογράμματες σειρές.


   
Ένας οδηγός
για την σύνταξη-επιγραφή εκθέσεων πεπραγμένων του εμπορικού κέντρου της ΦαιστούΟ ΔΙΣΚΟΣ της ΦΑΙΣΤΟΥ   Publication in English

=====================================


Η ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΕΚΔΟΣΗ ΜΑΣ:

Ο ΔΙΣΚΟΣ της ΦΑΙΣΤΟΥ
Μία «Έκθεση Πεπραγμένων» ενός διαχειριστή του
Εμπορικού Κέντρου της αρχαίας Φαιστού.
         
   "Απλά της αληθείας τα έπη" και γιά την διαλεύκανση των μυστηρίων του Αρχαίου Λόγου χρειάζονται λίγα και απλά λόγια. Ειδικά γιά τον Δίσκου της Φαιστού αρκούν δύο σελίδες, δυό λόγια εισαγωγικά και εξήντα μία ολιγογράμματες σειρές!

    Σε ένα Εμπορικό Κέντρο, σίγουρα, συνετάσσονταν διαφόρων ειδών χρήσιμα έγγραφα. Ο Δίσκος της Φαιστού αποκαλύπτει μία πρωτότυπη ιδέα ευκολίας και καλαισθησίας ενός εντύπου κειμένου, που εξελίχθηκε σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα με τα έργα μικροτεχνίας, τις σφραγίδες - στοιχεία, τα σαράντα πέντε (45), κατά την ποικιλία τους, γραμματοσήματα.

   Για λόγους οικονομίας, η οποία δεν φαίνεται να ήταν ζητούμενη, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ο ελάχιστα απαιτούμενος αριθμός γραμματοσημάτων - εφτά (7), ας ειπούμε, γιά να καλύψουν τις ανάγκες του Εμπορίου - να αποφευχθεί η ποικιλία καθώς και τα σύνθετα, δηλαδή να εφαρμοστεί μία πλήρης, ενός προς ένα, αντιστοιχία των κύριων φθόγγων και των σημείων επιγραφής & αναγνώσεως, και το εγχείρημα να καλύψει, την ακριβή επιγραφή - ανάγνωση του αρχαίου φωνητικού λόγου.

   Η απειρία του στοιχειοθέτη, που προδίδουν τα σβησίματα, οι διορθώσεις και τα εμβαλώματα, μας βάζουν σε σκέψεις. Ο στοιχειοθέτης είναι εγγράμματος ή μη; Είναι ο ίδιος ο συντάκτης του κειμένου και γράφει από στήθους ή καθ' υπαγόρευσιν ή αντιγράφει από άλλο κείμενο, το οποίο είναι γραμμένο με το ίδιο ή, σε περίπτωση μεταγραφής, με άλλο ιδίωμα επιγραφής, πχ. το Παλαιογραμμικό; Το συγκεκριμένο έγγραφο είναι πρόχειρο, είναι δοκιμαστικό ή είναι και παρέμεινε μία ... απόπειρα; Το ότι, μετά τις διορθώσεις, τα σβησίματα και τις παρεμβολές, δεν αντιγράφτηκε, δεν αντικασταστάθηκε και κατά συνέπειαν, δεν καταστράφηκε, μας βεβαιώνει ότι ήταν ένα επίσημο, τυπικό έγγραφο για το ... υποθηκοφυλακείο και όχι ένα μεσαιωνικό παραμύθι - μυστήριο για αφελείς και ηλίθιους. 

Η ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΜΜΑΤΗ & ΠΑΛΑΙΟΓΡΑΜΜΙΚΗ ΓΡΑΦΗ
Ένα βήμα στην προσέγγιση του Κώδικα Επιγραφής-Αναγνώσεως
των Θεϊκών Οδηγών-Διδασκάλων του Ανθρώπινου Γένους,
που ενοποιεί τον πανανθρώπινο γραπτό λόγο και λύνει τα μυστήρια των Ιερογλυφικών, των Κινέζικων, των Γραμμικών γραφών, του Δίσκου της Φαιστού, των Σφηνοειδών γραφών και των γραφών των... Εξωγήινων
και ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ μία Σειρά σχετικών ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

από: http://bouzanis.blogspot.gr/p/blog-page_7.html 

Take a look here:
«The Common, Global System of Inscription - Reading of Ancient World»
A step in the approach of Code of Inscription-Reading
of the godlike Drivers-Teachers of the Human Genous


http://bouzanis.blogspot.gr/p/the-common-global-system-of-i.html


Do you know Greek?
Discover the Common, Global, Eikonogrammato & Palaeogrammiko System of Writing-Reading of prohistoric speech!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ:


  ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ [ένα Πρώιον Ελληνικό Αλφάβητο]
http://bouzanis.blogspot.gr/2014/01/blog-post_31.html

 Το ΚοιΝό, ΠαΓΚόΣΜιο ΣύΣΤηΜα εΠιΓΡαΦής - αΝαΓΝώΣεως Του αΡΧαίου ΚόΣΜου
http://bouzanis.blogspot.gr/p/blog-page_7.html

......

Περισσότερα από:
http://bouzanis.blogspot.gr/p/blog-page_7.html

Κάνε λήψη σε μορφή PDF:
https://skydrive.live.com/view.aspx?cid=E39B50D7D9EA3235&resid=E39B50D7D9EA3235% 21122 & app = WordPdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου