επιλογή γλώσσας

➤ CHOOSE your Language ↓↓ Sprache WÄHLEN ↓↓ ВЫБЕРИТЕ свой язык ↓↓ ОБЕРІТЬ свою мову ↓↓CHOISISSEZ votre langue ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ELIGE tu idioma ↓↓ 选择你的语言 ↓↓ 選擇你的語言 ↓↓ Scegli la tua LINGUA ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ اختر لغتك ↓↓ Dilinizi seçiniz ↓↓ अपनी भाषा चुनें ↓↓ زبان خود را انتخاب کنید ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ZGJIDHni gjuhën tuaj ↓↓ ИЗБЕРЕТЕ вашия език ↓↓ 言語を選んでください ↓↓ בחר את השפה שלך ↓↓..

LANGUAGE SELECTION ↓↓ SPRACHAUSWAHL ↓↓ CHOIX DE LA LANGUE ↓↓ SCELTA LINGUA ↓↓ ВЫБОР ЯЗЫКА

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022

Οι Μικρο-Μεγαλο-Κληρονόμοι του Ελληνικού Κόσμου και το Γλωσσικό Ζήτημα των Ελλήνων του αιώνα!

  του Κ. Ι. ΜΠΟΥΖΑΝΗ – by BOUZANIS K. 



Το Σκηνικό μας

Χίλια χρόνια τώρα, μετά από τώρα, οι Έλληνες, οι όποιοι Έλληνες, έχουν... αράξει στο Χρονοντούλαπο της Ιστορίας και η διάσημη Ελληνική Γλώσσα, καταλεηλατημένη, νεκρή πλέον, εδώ και αιώνες ΘαΜΜέΝη ~ ΠεΘαΜένη, ψάχνει για την... αποκρυπτογράφησή της.

Συναγερμός! Επιτέλους, φωνάξτε τον Champollion να λάβει ανά χείρας την Αιγυπτιακή του Στήλη και την... παιδαριώδη του την έμπνευση, που τον έκαναν διάσημον, να συμπήσει και τους άλλους ομότεχνούς του με τα Χεττιτικά και τα Σφηνοειδή τους, και μην ξεχάσετε, των νεοΕλλήνων τον αξιαγάπητον, τον Ventris –κουπί τα πήγε, κάποτε, και αυτός τα Ελληνικά!– να κοπιάσουν όλοι αυτοί* για να μας διαφωτίσουν...

Σαν άσκηση, βέβαια, θα θέσουμε το θέμα μας, όχι στους πιο πάνω ούτε στους μαθητές τους. Κανείς από όλους αυτούς δεν κατόρθωσε να μας... μαγέψει με τις τεχνικές του και να παραδεχτούμε, χωρίς καμία αντίρρηση, ότι μας έπεισε! Έλληνες εμείς και η πνευματική ιστορία των ανεπανάληπτων Ελλήνων δεν μας επιτρέπει την αφέλεια... Θα θέσουμε, λοιπόν, το θέμα στους δηλωμένους Μικρο-Μεγαλο-Κληρονόμους, από πρώτο έως και πέμπτο χέρι, των Ελλήνων και του Ελληνισμού. Κάτι περισσότερο θα νογάνε αυτοί από όλους τους προηγούμενους!

-------------------------------------

*Αγνόησαν και αγνοούν και σήμερα ότι, σε μία περιοχή, ενδέχεται, άλλη η γλώσσα που ομιλείται, και άσχετα εάν αυτή είναι γραπτή, και σε άλλη γλώσσα, αναγνώσιμη από αυτούς στους οποίους απευθύνεται, να καταγράφει ο ειδήμων της γραφής.

Στην πράξη, εκτός εξαιρέσεων, καμία μεταγλώττιση λέξεως, από την στιγμή μάλιστα που ο μεταγλωττισμός εξυπηρετεί την δημιουργία και τον εμπλουτισμό ενός εθνικού λόγου, δεν γίνεται με αμφιμονοσήμαντη αντιστοίχιση των μορίων της και, κυρίως, χωρίς κάποιον κώδικα πχ. TRaiN ~ το ΤΡοΧαίοΝ, το επί τροχιών κινούμενο όχημα. TRain ~ η αΚοΛουΘία. TRain ~ ΚΡαΤαιόω, κρατύνω, ενισχύω εαυτόν ή άλλους, εκγυμνάζω ή εκγυμνάζομαι. aiRPLaNe ~ το αεΡόΠΛοιοΝ. iSKeNDeR ~ o αΛέΚΣαΝΔΡος.

Αγνόησαν και αγνοούν και σήμερα ότι, ένας γραμματικός, σε ένα εμπορικό κέντρο ή σε ένα ιερό, γνώστης του συστήματος της λεγομένης Γραμμικής Γραφής, γράφων καθημερινά πάνω σε ευτελή υλικά, μικρά τυποποιημένα λογιστικά κείμενα, βεβαιώσεις πληρωμής τελών ή λύσεως χρεών είτε τελών λιτών ή συνεστιάσεων, συνοδευτικά προϊόντων κλπ. που απευθύνονται σε ένα κλειστό σωματείο αναγνωστών, σταδιακά, ξεπερνά τα όρια της Γραφής και... κατακτά την... στενογραφία. Η ΕικονοΓράμματη και η ΠαλαιοΓραμμική Γραφή, σίγουρα, δεν καταγράφουν φωνήεντα, ούτε μόνα τους αλλά ούτε συζευγμένα με συγκεκριμένα σύμφωνα, ενώ τα εικονογράμματα που καταγράφουν, συχνότατα είναι σύνθετα πχ. ΣΤ, Ψ, ΚΣ, ΚΤ, ΤΛ, κλπ. τα οποία στην ανάγνωση μπορεί να επιμερίζονται, όπως με ένα τέτοιο εικονόγραμμα να καταγράφει, ανάλογα, τις λέξεις: άΣΤυ, αΣΤήρ, ΣίΤος, ΣιΤία, ΣωΤήρ, ευΣΣεΤέω κλπ.

(περισσότερα από: Στοιχεία των ΕικονοΓραφικών, ΕικονοΓραμμάτων και Γραμμικών Γραφών του Αρχαίου Κόσμου

 https://bouzanis.blogspot.com/2022/08/elements-of-pictorial-icon-letters-and.html )

 

Χίλια χρόνια, μετά!

Πρώτοι θα καταφτάσουν οι Τούρκοι! Ποιοί Τούρκοι; Οι ΤούΡΚοι ~ οι αΚΡίΤες κάποτε του Βυζαντίου της Ανατολής, οι μεγαλοϊδεάτες ΤοΥΡΚοι ~ οι οΘωΜαΝοί, οι μεγαλοκληρονόμοι της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας, κληρονόμου της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, κληρονόμου των Ελλήνων. Εάν υπάρχουν, βέβαια, Τουρκία και Τούρκοι, τότε. Θα μας παρουσιάσουν τα ιστορικά διαπιστευτήριά τους και, αδέκαστοι εμείς θα πειστούμε. Δεν θα σταθούμε στον ισχυρισμό τους ότι εάλω η αυτοκρατορία, η δε Πόλις, τα λοίσθια πνέουσα, παρεδόθη αντί... προνομίων(!) στους Τούρκους, διότι ούτε η Αυτοκρατορία ούτε η Πόλις ήταν, ποτέ, Ελληνικές! Η Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν ελληνόφωνη, αλλά ελληνική... π ο τ έ! Οι Ρωμαίοι, κατά περίπτωση, και οι Βυζαντινοί, χωρίς εξαίρεση, δεινοί Ελληνοκλάστες, οι πρώτοι με το σπαθί και με τον σταυρό οι δεύτεροι, αποδεκάτισαν, στην κυριολεξία, τους Έλληνες και απαγόρευσαν ό,τι δήποτε Ελληνικό. Αδέκαστοι εμείς, θα τους δεχτούμε! Θα τους δεχτούμε, καθώς όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, σήμερα, στην χώρα που ονομάζεται Τουρκία, την Ελληνική Παρουσία θα συναντήσεις θαμμένη, όχι πεθαμένη αλλά πνέουσα και ομιλούσα! Άσε δηλαδή που θα επικαλεσθούν και τον μοναδικόν με ελληνική καταγωγή σουλτάνο, τον μέγιστον ‘Recep του 21ου αιώνα! (‘Recep ο eRDoGaN ~ ο έΛΛην Το GέΝος. ‘ReTZep ~ ReTΣΣep ~ o ΧΡήΣΤος. ΣουΛΤάΝοΣ ~ εΜιΡάΤου άΝαΣΣ [ξ]. εΜίΡης ~ ο έΠαΡΧος. εΜίΡηΣ ~ Λαών ο ΠοιΜήν.)

 

Και συνεχίζεται ο διαγκωνισμός με τους... Αλβανούς!

Έρχονται οι Αλβανοί, όχι από την αΛΒαΝία ~ την άΝω ιΒηΡίαν της Ασιατικής ΜεΣοΓείου ~ της ΚαΣΠίας δηλαδή, το σημερινό  Αζερμπαϊτζάν, όχι από το aLBaNuΜ mons της περιοχής του Λατίου αλλά από την άΝω ήΠειΡον ~ αΛΒαΝίαν και την έΚΣω ήΠειΡον ~ την ShQiPeRia της Χερσονήσου της εΛληΝιΚής ~ των ΒαΛΚαΝίωΝ! Είναι και αυτοί, λένε, κληρονόμοι του Βυζαντίου και τον Δικέφαλον τον έχουν κάνει σημείον των... αυτοκρατορικών τους βλέψεων. Αγνόησαν, γιά λογαριασμό τρίτων, την προπατορική τους γλώσσα και την καταγωγή τους και επινόησαν μία νέα... εθνική γλώσσα! Είπαν την όρνιθα την ωοΤόΚον ~ ΚόΤα, την άΝω ήΠειΡον ~ αΛΒαΝία και κατοχύρωσαν στα διδάγματα των... Γλωσσολόγων Εποχής μία ξεχωριστή θέση! Είπαν, τον εκ μητρός Ηπειρώτην, τον Μ. αΛέΚΣαDΡον ~ ιΣΚεΝDέΡ και τον πολιτογράφησαν... Αλβανό, και τον Γεώργιον Καστριώτη, εθνικόν τους ήρωα, με το προσωνύμιό του, αΛέΚΣαΝΔΡος ΠοιΜήν λαού ~ ΣΚεΝΝΤέΡ ΜΠέη και ξέμπλεξαν... εθνικά! Δεκτοί και αυτοί! Τους χωρούσε, κάποτε, και αυτούς η ‘εΛΛάς, καθώς έΛΛην ~ της αΛός ο Λαός από... Δευκαλίωνος! Άσε που, όπως οι σημερινοί, οι εν λόγω Αλβανοί μας θύμισαν ότι η Παλιγγενεσία του Ελληνικού Έθνους του 19ου αιώνα, ύστερα από των δέκαεννέα ολόκληρων αιώνων τις γενοκτονίες και τις καταστροφές των ιερών και των οσίων του Ελληνισμού, άναψε με την απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό, στην οποία, ως εμπειροπόλεμοι μισθοφόροι, πολλά συνέβαλλαν!

 

Και οι Ιταλοί! Νάτοι και οι Ιταλοί!

Εκ της Ιταλικής χερσονήσου αυτοί. ιΤαΛία ~ των ΝοΤίων η Γη. ιΤαΛία ~ το ΛάΤιον! Ιταλία... ένα ψευδοκράτος, σήμερα, που το στοιχειώνουν ο μεγαλοϊδεατισμός του Επικυρίαρχων του Βορρά και τα φαντάσματα ενός ρημαγμένου, διά ροπάλου και γενοκτονιών προσδεδεμένου Νότου. Η Μεγάλη Ελλάς και ο Βορράς μέχρι τις Άλπεις! Ο Βορράς μέχρι τις Άλπεις, ό,τι απόμεινε από την πάλαι ποτέ... Αυτοκρατορία του Ξίφους της Ρώμης. Οι Ιταλοί της Ρώμης, της πάλαι ποτέ Ελληνίδος Ρώμης, οι ξαπλωμένοι στις δάφνες και τα μεγαλεία του παρελθόντος, κληρονόμοι των Ελλήνων και του Ελληνισμού μέτοχοι, ευπρόσδεκτοι! Κάπου θα μας βοηθήσουν και αυτοί...

 

Και οι Σλάβοι! Νάτοι και οι Σλάβοι!

Μέγας ο Καημός των Σλάβων, των ανθελλήνων Σλάβων! ΣΛάΒος ~ ο ΒόΡειοΣ, ΣΛάΒοι ~ οι ΣέΡΒοι και οι ΡώΣοι ~ ΣΛάΒοι και οι ΒούΛΓαΡοι ~ των ΒοΡείων ΧωΡών, των νέων χωρών της Ελληνικής Χερσονήσου, Σλάβοι όλοι αυτοί! Τα ίδια, λοιπόν, μας είπαν και οι Σλάβοι... Κληρονόμοι του Βυζαντίου και αυτοί, σταυροκοπούμενοι με τον Δικέφαλον ανά χείρας, έρχονται να μας θυμίσουν ότι οι Έλληνες, άν έχει μείνει κανένα γονίδιο από τους Αρχαίους Έλληνες, σήμερα, αυτοί είναι γενετικά... Σλάβοι! Έτσι λένε! Τα ίδια λένε και αυτοί, όπως οι λεγόμενοι Τούρκοι και οι λεγόμενοι Αλβανοί! Και οι τρείς, λογικά και μόνον λογικά, έχουν δίκιο διότι, σου λένε, πώς να υπάρχει Έλληνας; Πόσοι και πόσοι, οι συγκεκριμένοι εκείνοι, οι τρανοί κατακτητές και διώκτες των Ελλήνων, πώς; Δεν κατάφεραν να αποδεκάτισαν τους απανταχού Έλληνες; Πώς είναι δυνατόν να έχει μείνει ποδάρι από δαύτους; Μας είπαν και για το ομόθρησκον, αγνοώντας ότι οι Έλληνες και ο Ελληνισμός, ποτέ και καμία σχέση δεν έχουν με την Ρωμαϊκή Θρησκεία του Εβραιο-Χριστιανισμού. Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είχε και φιλέλληνες αυτοκράτορες, η δε Βυζαντινή, η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, ούτε Έλληνες ούτε φιλέλληνες, μόνον Ελληνοκλάστες είχε! Το τελευταίο επιχείρημα των Σλάβων είναι το Κυριλικό Αλφάβητο μία... διασκευή του Ελληνικού Αλφαβήτου που χαρίστηκε ως... εθνικό στην Χριστιανοσύνη της κεντρικής, της νοτίου και της ανατολικής Ευρώπης.

Μαζί με αυτούς, ξεχωριστοί εμφανίστηκαν και οι Σλάβοι από την ΡωΣΣία ~ την Γή των ΣΣιόΝων. Όχι που θα άφηναν την ευκαιρία... Με την Κυριλικήν, τον Δικέφαλον ανεμίζοντας και το 90% των απανταχού της γης Ορθοδόξων του Εβραιο-Χριστιανισμού, κληρονομιά όλα αυτά από το Βυζάντιο, προστάτες των βασιλικών εΠαύΛεων ~ των ΜοΝών του Άθω, συγκληρονόμοι, καθώς λένε, και κατά τα μεγέθη, μετά των ανιστόρητων και αξιολύπητων τωρινών ΝεοΕλλήνων, ήρθαν και αυτοί! Μας τα θύμισαν όλα αυτά και επί πλέον μας ομίλησαν για τον γίγαντα, για τον ΠΡόΔΡοΜον ~ τον ΒΛαDίΜηΡ ή ΒοΛοDιΜήΡ τον Μέγαν, τον Φιλέλληνα των αρχών του 21ού αιώνα! Μας θύμισαν και, της ίδιας εποχής, την εγκατάσταση Ρώσσου Οικουμενικού Πατριάρχη στο Ορθόδοξο Χριστιανικό Ίδρυμα στην ιΣΤαΝΠουΛ ~ την ΜηΤΡόΠοΛη της τότε Οθωμανικής Κυριαρχίας.

Θύματα της ιστορίας όλοι οι Σλάβοι και ειδικά οι Ρώσσοι, οι αγαπημένοι των εμφυλιοπολεμοχαρών και αφελών αειΠαίδων Ελλήνων, θα γίνουν δεκτοί και αυτοί... Έχουν στα κιτάπια τους πράγματα και μπορούν να μας διαφωτίσουν.

  

Ακολουθούν οι... Βόρειοι Μακεδόνες!

Όχι οι Μακεδόνες των αΓΡών Του αΚΣιού ~ της ΜαΚεΔοΝίας του Φιλίππου και του Μ. Αλεξάνδρου, προτού αυτοί επεκτείνουν τον ζωτικόν χώρον της Μακεδονίας τους, και αναλάβουν, διά της βίας, και την ηγεσία των λοιπών Ελλήνων πλήν Λακεδαιμονίων και καταφέρουν να γίνουν κύριοι της Ανατολής, αλλά οι... Μακεδόνες ‘Ελληνο-Σλαβο-Βουλγαρο-Αλβανοί των ΣΚο.Πίων ~ των ΠηΓών του αΚΣιού, της γείτονος, σήμερα. Και λέμε εμείς... είτε των αγρών είτε των πηγών του Αξιού ποταμού, καμία διαφορά. Η ιστορία δεν στέκεται εδώ... όσοι δηλώνουν Μακεδόνες, να ξέρουν ότι, αργά ή γρήγορα, θα έρθει η ώρα, εκτός αν το πάρουν είδηση οι Σλαβο-Βουλγαρο-Αλβανοί, που, αφού αποκατασταθεί το γλωσσικό, ασμένως θα ενσωματωθούν και αυτοί στην Νέα Ελληνική Πολιτεία του 22ου αιώνα. Αυτά είχαμε ειπεί, προφυτεύοντας* τότε! Τώρα, περασμένα-ξεχασμένα, δεκτοί και αυτοί, κάτι έχουν να προσφέρουν και αυτοί στο γλωσσικό μας μυστήριο...

------------------------------------------

Προφυτεύω = φροντίζω, καλλιεργώ το έδαφος για την φύτευση, μεταφορικά  ο υπονομεύω.

 

Τελευταίοι οι... Έλληνες!

Νάτοι και οι... Έλληνες! Οι Έλληνες Εποχής! Δηλώνουν Ρωμιοί το γένος! Λατρεύουν την Ρωμαϊκή Θρησκεία! Ονειρεύονται την Βασιλεία του Αγίου Roman Emperor Caesar Caivs Flavivs Valerivs Avrelivs Constantinvs Avgvstvs και των Ελληνοκλαστών της Ανατολικής Ρώμης! Δεν ομιλούν Ελληνικά, μιλούν κάτι σαν αλαμπουρνέζικα! Έχουν καταγωγή από το Αιγαίον και το Ιόνιον ή από την Κρήτη και την Κύπρο ή από την Μακεδονία και την Αυστραλία ή... μακάρι να ήξεραν την καταγωγή τους... Κλαίνε για την χαμένη Ελληνική Γλώσσα! Δεν ξεχνάνε κάποιες χαμένες μάχες του Ελληνισμού, αυτό μόνο μπόρεσαν και μπορούν να κάνουν, τους τελευταίους αιώνες! Έχουν αυτό το κουσούρι... δεν ξεχνάνε! Δεν τους είπε κανείς ότι, όταν, αδίκως, χάνεις ένα ιστορικό παιχνίδι, λόγω συγκυριών, πρώτα... τιμάς δεόντως τους Εφιάλτες και, ταυτόχρονα, περνάς ένα βήμα μπροστά! Δεν κάθεσαι να μυξοκλαίς ορκιζόμενος πως δεν θα ξεχάσεις. Είτε ξεχάσεις είτε δεν ξεχάσεις, όταν δεν υπάρχει καμία δράση, λησμονημένον θα σε προσπεράσει ο ιστορικός χρόνος, αυτός που τρέχει και συμπαρασύρει τα πάντα και τους πάντες και εσένα μαζί! Δεν έχουν... ξεχάσει, λοιπόν, οι Έλληνες Εποχής και, ανυπόληπτοι εθνικά, φιλοδοξούν-προσδοκούν την Ανάσταση της Ελληνικής και του Ελληνισμού από τους θύτες τους και σε κάθε κουβέντα τους... κλίνουν το γόνυ τους και σταυροκοπούνται! Αυτοί, οι περίεργοι της ιστορίας, έχουν ξεχάσει ότι η λέξη έΛΛην γράφεται υποχρεωτικά! με Δασεία, αφού το πρώτο συνθετικό της δασύνεται, και ότι γράφεται υποχρεωτικά! με διπλό Λ καθώς σύνθετη από τις άΛός + Λαός. Δεκτοί και αυτοί, άσχετα εάν από αυτούς θα χρειαστούμε μόνον το DNA! Δεκτοί, λοιπόν, και οι ανιστόρητοι, αυτοί, αχθοφόροι του ονόματος των τρανών της Οικουμένης. Περίγελως των Λαών και των Εθνών και των παρδαλών εριφίων χλεύη, δεκτοί και αυτοί!

 

Ακροτελεύτιον

Οι Έλληνες ΓηΓεΝείς ~ ΔιοΓεΝείς ~ ιΘαΓεΝείς! Φάροι της Οικουμένης...

Τα οποιοδήποτε επιτεύγματα επώνυμων λαών και εθνών, αγαπητοί, δεν κληρονομούνται από αλλοεθνείς και αλλόφυλους! Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι Μικρο-Μεγαλο-Κληρονόμοι των Ελλήνων και του Ελληνισμού, έχουν δικαιώματα μόνον εφ’ όσον, επίσημα,  δηλώνουν Έλληνες ή, έστω, απόγονοι Ελλήνων!

Μαζεύτηκαν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι Μικρο-Μεγαλο-Κληρονόμοι των Ελλήνων και του Ελληνισμού, και περιμένουν να καταθέσουν και να... πιστωθούν, στην μοίρα τους, το μερίδιό τους και, για εμάς, επιτέλους(!), ας περιμένουμε 1000 χρόνια, ήρθε η ώρα να λύσουμε το Γλωσσικό Ζήτημα των Ελλήνων του 31ου αιώνα!

Αύγ. 2022

Μπουζάνης Κων.

===================================

Στις ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ λέξεων, παραπάνω, χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία από την "Γραμματική-Δομική Ανάλυση και τον Κώδικα της Γλωσσικής Παραγωγής & του Εμπλουτισμού του Πανανθρώπινου Λόγου".

https://greekglossiccode.blogspot.com/2022/01/grammar-structural-analysis-and-code-of.html

 

At the RELEVANT ANALYZES of words, above, were used data from: "Grammar-Structural Analysis and the Code of the Production & Enrichment of the PanHuman Speech".

https://greekglossiccode.blogspot.com/2022/01/grammar-structural-analysis-and-code-of.html

 

Πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος, είπε ο Προφύτης!

Πρέπει να στρέψουμε τα φώτα προς τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ...

να τον αναδείξουμε, να τον απαλλάξουμε από τα… τσιμπούρια του

και να θεραπεύσουμε τα… καρκινώματά του!

ΕΔΩ, λοιπόν, από τα γλωσσικά, θα ανοίξουμε τον… ΠΟΛΕΜΟΝ!

ΕΔΩ θα δώσουμε τις… ΜΑΧΕΣ μας!

ΕΔΩ που, ιστορικά, είμαστε Α Κα Τα Μά Χη Τοι!

 (Προφύτης = ο Προφυτεύων,

ο καλλιεργών το έδαφος για την φύτευση,

μεταφορικά  ο Υπονομευτής)

We must prepare the ground, said the Prophytis!

 (Prophytis = who cultivates the soil for the planting,

 figuratively the Underminer.)

 

 

α/α 388

                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου