ΙΜΑΝΤΕΣ ΚΥΛΗΣΕΩΣ

► ➤ ☛ "CoDe of Production & Linguistic Enrichment of Panhuman Speech". "Ο ΚώΔιΚας της ΓΛωΣΣιΚής ΠαΡαΓωΓής και του εΜΠΛουΤιΣΜού του ΠαΝαΝΘΡώΠιΝου ΛόΓου".

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Ηγετών, ηγεμονικές σαχλαμαρίτσες και καλαμπουράκια!

ή Λόγος Διδακτικός Περί Πολιτικής Παντομίμας & Σφακελωμάτων!


Ο Κονδύλης*... έγραψε!
Ρε, πλάκα έκανε, σου λέω! Ένα ανέκδοτο είπε ο άνθρωπος, που... έμεινε!
"Πολύ εύκωλος** ο Ελληνικός Λαός!" 
ο Κονδύλης είπε. "Άν το ήξερα, θα τον είχα διοικήσει από τότε που ήμουν... δεκανέας!" Αυτά είπε ο... ανεκδιήγητος επιβήτορας της Ελληνικής Δημοκρατίας, λένε!
Εσείς πιστεύετε ότι δια της πυγμής, ανέλαβε τα πρωτεία ο στρατηγός και του... αναγνωρίστηκαν ή ότι του ανατέθηκαν;

   Ο Κωστής ο ανεψιός του Κρητικού, ο Κώστας ο βασιλικός αδεξιμιός, ο Κωστάκης ο ανεψιός του άρχοντα των Σερρών και της Αμφιπόλεως, ο Γιωργάκης ο εγγονός του Σταυρόπουλου και γιός του... μπρούκλη, ο Αντωνάκης ο... του 18ου αιώνος ή ο Μικρός Αλέξανδρος και όπως αλλιώς τον ονομάσει η ιστορία και, παλαιότερα, ο βασιλεύς των Ελλήνων - παρόντες αυτοί - ή ο Γεώργιος ο αναδεξιμιός, ο αστεράτος, τι θα μπορούσαν να μας πούν; Υπήρξαν των διαδικασιών, του δημοκρατικού διαγκωνισμού και της θελήσεως της πλειοψηφίας του Λαού επιλογές ή, κατ’ αναδοχήν του εξωτερικού παράγοντα, ηγέτες... ενεργούμενα;
   Ωρέ σείς, από που εξεπήγασε η ισχύς σας; Σίγουρα επήγασε από τον Λαό ή, παθητικά, μέσα από τις διαδικασίες του Σύγχρονου Δημοκρατικού Συστήματος Διακυβέρνησης, αυτός ο ταλαίπωρος, απλώς... συγκατένευσε; Ποιοί και γιατί σας ανέβασαν εκεί, ποιοί σας παρέδωσαν τα ηνία και ποιοί, κακήν-κακώς σας εκπαραθύρωσαν από εκεί; Ωρέ σείς, για ποιόν, εσείς και οι παρατρεχάμενοί σας, τελικά, εδουλεύσατε; Τον αφελή λαό, σίγουρα, τον... εδουλεύσατε και, εν ονόματι των συμφερόντων του, τον... εξανδραποδίσατε! Ορθώς, λοιπόν, σας έχει επιβληθεί η σιωπή!

κ.κ., εν ζωή, νυν και τέως,
πέστε μας κι εσείς, σας παρακαλούμε, όπως ο Στρατηγός,
καμιά σαχλαμαρίτσα γιά να έχουμε κάτι να λέμε κι εμείς οι ταλαίπωροι, οι ευκολόπιστοι, οι αγελαίοι,
οι χιλιοπροδομένοι, οι άνθρωποι του απλού Λαού.
Και μη μας πείτε ότι είσαστε αυτοί που, πράγματι, μας αξίζετε;

- Εάν ηλικίαν έχεις τις και έχει άγνοιαν τέτοιου βαθμού,

 βλάξ φαντάζει, δηλαδή ανόητος με περικεφαλαία, εκτός εάν, μετά των Απατεώνων, μικροαπατεών… αφ΄ εαυτού λογίζεται!  

.....................................................................
Γεώργιος Κονδύλης (1879 - 1936). Στρατιωτικός και πολιτικός, δύο φορές δικτάτωρ-πρωθυπουργός της Ελλάδος. Διετέλεσε επανειλημμένως βουλευτής, υπουργός και Αντιβασιλέας. 


**Ο καλλίπυγος. Εδώ, ο ευκολοδιοίκητος και αφελής ή "Ο μη οργιζόμενος εφ΄ οις δει, ηλίθιον δοκούντες είναι"  κατά τον Αριστοτέλη 


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

▲ ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ▲

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου