επιλογή γλώσσας

➤ CHOOSE your Language ↓↓ Sprache WÄHLEN ↓↓ ВЫБЕРИТЕ свой язык ↓↓ ОБЕРІТЬ свою мову ↓↓CHOISISSEZ votre langue ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ELIGE tu idioma ↓↓ 选择你的语言 ↓↓ 選擇你的語言 ↓↓ Scegli la tua LINGUA ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ اختر لغتك ↓↓ Dilinizi seçiniz ↓↓ अपनी भाषा चुनें ↓↓ زبان خود را انتخاب کنید ↓↓ ➤ CHOOSE your Language ↓↓ ZGJIDHni gjuhën tuaj ↓↓ ИЗБЕРЕТЕ вашия език ↓↓ 言語を選んでください ↓↓ בחר את השפה שלך ↓↓..

LANGUAGE SELECTION ↓↓ SPRACHAUSWAHL ↓↓ CHOIX DE LA LANGUE ↓↓ SCELTA LINGUA ↓↓ ВЫБОР ЯЗЫКА

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020

Σφραγιδόλιθοι από τα Εμπορικά Κέντρα της Μινωικής Κρήτης και της Κοιλάδος του Ινδού! –Seals from the Shopping Centers of Minoan Crete and the Indus Valley!–

του Κ. Ι. Μπουζάνη  by Bouzanis K.

Ίστορος-Διδασκάλου της Εικονογράμματης & Παλαιογραμμικής Γραφής – Knower-Teacher of Pictographic & Ancient Linear Writing


Και ΕΔΩ, σε αυτές τις σφραγίδες, χτυπάει η καρδιά της Πρωτογένειας του ανεπανάληπτου Ελληνισμού!

And HERE, at this seals, is beating the heart of Protogeneias of Hellenism!

Από την Χερσόνησο την εΛΛηΝιΚή ~ τα ΒαΛΚάΝια, την Αιγαιακή Ελλάδα και την Μινωική Κρήτη έως την έΝΔον Γήν ~ την ιΝΔία της Γης της ηούΣ ~ της αΣίας,  τον Ινδό ποταμό και την Κοιλάδα του την Πενταποταμία και τις ΠηΓέΣ του ιΝΔού ~ το ΠαΚιΣΤάΝ και των ΠηΓών του το ΚΡάΤοΣ ~ το ΠαΚιΣΤάΝ σήμερα, χίλια μύρια κι αμέτρητα τα βήματα ενός αρχαίου, ατέλειωτου εμπορικού δικτύου με άπειρους τους παράδρομους και τους σταθμούς και τα λιμάνια αμέτρητα.

Ένας αρχαίος ΔΡόΜοΣ ~ μία οΔός εΜΠοΡίου διακινεί ανθρώπους και προϊόντα ανθρώπων, διασυνδέει σπουδαία άστεα και πόλεις και λαούς, δίνει την ευκαιρία στην παραγωγή και δημιουργεί την οικονομική ανάπτυξη, αναμειγνύει ήθη και πολιτισμούς και, στην περίπτωσή μας, ιστορικά, επιβάλλει έναν ΚοιΝόν ~ εΝιαίον συντεχνιακόν ΚώΔικα ~ ‘οΔηΓόν γραπτών εμπορικών διατυπώσεων, μία κοινή Εμπορική Γλώσσα η οποία, για χιλιετίες, θα μένει αναλλοίωτη.

=====================

ΣΦΡαΓίς ~ η ΓΡαΦίΣ, το δε ΣΦΡάΓιΣΜα ~ η ΣΦΡάΓιΣιΣ, ΣΦΡάΓιΣις ~ η ειΚοΝοΠοίηΣιΣ κειμένου ή ιδέας επί τινος υλικού, το αποτύπωμα της σφραγίδος.

Σφραγίδα είναι ένα επεξεργασμένο μικρό αντικείμενο εκ λίθου, μετάλλου ή εξ άλλου υλικού με έκτυπες γραπτές παραστάσεις με το οποίο μπορεί να αποτυπωθούν σε επιφάνειες ή συγκεκριμένα υλικά, συνοπτικά κείμενα ή αναγνωριστικά σήματα σχετικά με δραστηριότητες-υποθέσεις εμπορικών κέντρων, υπηρεσιών είτε προσώπων. (πχ. οικονομικές συναλλαγές, πληρωμές, εξοφλητήρια, βεβαιώσεις, σημάνσεις περιεχομένου ή ταυτοπροσωπίας, εντολές κλπ.) ΣΦΡαΓίς ~ η (υπο)ΓΡάΦουΣα. ΣΦΡαΓίς ~ η εΓΚυΡοΠοιούΣα. Η σφραγίδα τιθέμενη, αποτυπώνει τα σημεία ή και το κείμενο, βεβαιώνει για την εγκυρότητά τους και δηλώνει-πιστοποιεί-αναγνωρίζει τον γράψαντα.

 ‘έΛΛην ~ ο ‘Λαός της ‘αΛός, οι δε Έλληνες, από… Δευκαλίωνος, οι Λαοί της Θάλασσας! Έλληνες ονομάστηκαν από τους Μυθολόγους, οι κατοικούντες στις περιΜεσογειακές χώρες και τις νήσους της Μεσογείου ‘Αλός, μετά τον τελευταίο κατακλυσμό και την αναδιαμόρφωση των ακτών και των νήσων της Μεσογείου εξ αιτίας της τήξεως των παγετώνων. Σε αυτόν τον γεωγραφικό χώρο εξεγεννήθη και οργανώθηκε ο σύγχρονος ανθρώπινος πολιτισμός και μεταλαμπαδεύτηκε από άκρου εις άκρον της Υφηλίου Γής.



Για την ανάγνωση χρησιμοποιήσαμε Στοιχεία-Γράμματα από:

"Το Κοινό Εικονογράμματο και Παλαιογραμμικό Αλφάβητο του Αρχαίου Κόσμου"


For reading was used Elements - Letters from:

“The Common, Pictographic & Ancient Linear Alphabet of Ancient World”



Παρακολουθήσετε μία σειρά ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΕΩΣ από το ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΟ μας:

http://bouzanis.blogspot.gr/p/blog-page_7.ht

 

Attend a series COURSES of READING from our READING BOOK:

http://bouzanis.blogspot.gr/p/the-common-global-system-of-i.html

 

Download - Peruse - Spread this:

Συνδεθείτε - Μελετήστε - Διαδώστε!

[Download it – Study it – Spread it]

 

"Το ΚοιΝό ΠαΓΚόΣΜιο ΣύΣΤηΜα εΠιΓΡαΦής-αΝαΓΝώΣεως Του αΡΧαίου ΛόΓου"

 

" The CoMMon oF WRiTiNG-ReaDiNG SySTeM oF aNCieNT SPeeCH "

 

– Διότι, μερικές υποθέσεις της Ανθρωπότητος

είναι καθαρά Ελληνικές υποθέσεις,

είπε ο Προφύτης! –

(Προφύτης = ο Προφυτεύων,

ο καλλιεργών το έδαφος για την φύτευση, ο Υπονομευτής)

 Because, some affairs of Humanity

is purely Greek affairs,

 – said the Prophytis! –

 Profytevo = I am preparing  the soil to make the planting or, figuratively, to write the... history!

(Prophytis = He who cultivates the soil for the planting,  the underminer.)

                          




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου